Петък, 31 Дек 2021
            
Велико Търново Общество

Мотористи станаха Дядо Коледа, за да се усмихнат деца без родители

  25.12.2020 11:45
Мотористи станаха Дядо Коледа, за да се усмихнат деца без родители

Десетки мотористи влязоха в образа на Дядо Коледа, за да зарадват децата, лишени от родителски грижи във Велико Търново. За пета поредна година по идея на Георги Недев и негови съмишленици точно на Рождество се провежда благотворителна Мото Коледа. Идеята е мотористите да отведат коледния дух в социалните услуги за деца без мама и тате и тези деца да усетят, че не са сами.
Тази година е различна за всички, затова и събитието е по-различно. Мотористите не спират пред домовете, а правят почетна обиколка на града. Тя, разбира се, включва точно местата, където живеят деца в неравностойно положение. Сборният пункт бе на бензиностанция Liqui Moly, където бяха пуснати дарителници. Събраните средства ще бъдат предоставени за децата.
Дядоколедовците преминават през бул. България, до площада на Царевец. Благотворителното събитие ще приключи на центъра в Дебелец.
Подобно събитие във Велико Търново се провежда от 2002 г. насам. В началото на следващата година ще подадем документи за регистрация на организация ``Мото Коледа Велико Търново``. Идеята ни е целогодишно да работим за децата, към които още отрано животът е несправедлив, коментира Георги Недев.  
Тазгодишната Мото Коледа бе проведена при спазване на противоепидемичните мерки и със съдействието на Полицията.


Ключови думи
Мото Коледа Георги Недев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати