Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Веселина Пеева и Славея Семова са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“

  30.10.2020 11:51
Веселина Пеева и Славея Семова са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“

Учителката по български език и литература Веселина Пеева и дванадесетокласничката Славея Семова са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“. Отличието се присъжда за четвърта поредна година за високи художествени и творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката, културата и изкуството.
Заради пандемията и наложените противоепидемични мерки, наградите бяха връчени на церемония в тесен кръг в Гербовата зала на Общината. Отличените получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Бъдете здрави и продължавайте все така с устрем и желание да работите и да творите. Надграждайте постигнатото до сега и предавайте доброто на всички около вас, пожела инж. Добрев.
С благодарност и добри думи към наградените се обърна и общинският съветник Йорданка Кушева, която е и председател на комисията за избор на „Будител на Община Горна Оряховица“ Има какво да научиш от човещината и топлината, която госпожа Пеева влага към своите ученици и колеги. Тя е човек с мъдрост, опит и изключително положително и ценностно влияние върху своите ученици. Затова е редно да бъде номинирана в категорията „Образование и наука“, аргументира отличието на Веселина Пеева председателят на комисията Йорданка Кушева. Славея е човек с изключително висока ценностна система. Тя е човек, който винаги има как да бъде пример, стига другите да имат сетива за него. Най-голямата радост за учителя е да подари цветя на ученика си, сподели Йорданка Кушева.
Веселина Пеева е учител по български и литература в ПГЛПИ „Атанас Буров“. Има научни публикации в специализирани издания. Работата с деца ѝ доставя истинско удоволствие. Тя успява да ги мотивира да учат, да четат и да вземат участие в престижни литературни конкурси. Възпитаниците на ПГЛПИ „Атанас Буров“ с ръководител Веселина Пеева са носители на отличия и награди от литературни конкурси, както и стипендианти на различни фондации, заради постигнатите високи резултати. За всичко това Веселина Пеева бе отличена с наградата „Будител на Община Горна Оряховица“ в направление „Образование и наука“.
Славея Семова е отличена като „Будител на Община Горна Оряховица“ в направление „Култура и изкуство“. Дванадесетокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ е свързана от малка с литературата – нейната любов към книгата я провокира да пише лично творчество по най-различни теми от живота. Младата горнооряховчанка има значими постижения през учебната 2019/2020 година – в конкурси в сферата на словото, както на общинско, областно, така и на национално ниво. Кандидатурата ѝ е провокирана от становището, че в днешно време нравствената стойност на понятието „Будител“ е още по-висока, когато е изпълнена с постигнатото от млад човек, който тепърва навлиза в живота. Това безспорно е добрият пример за всички хора и семейства с буден дух, висока отговорност, осъзнатост и преданост на българските традиции.
Двете наградени дами оставиха своите послания и се разписаха в Летописната книга на Община Горна Оряховица.
На церемонията в Гербовата зала присъстваха и ресорният заместник-кмет Пламен Мадемов, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Милена Николова, както и директорите на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова и на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов.


Ключови думи
Будител на Община Горна Оряховица Славея Семова Веселина Пеева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати