Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Славея Семова от СУ „Георги Измирлиев” спечели трета награда от национален литературен конкурс

  09.12.2019 17:03
Славея Семова от СУ „Георги Измирлиев” спечели трета награда от национален литературен конкурс

Коледа наистина е чудо! Но третата награда на Славея Семова от ХI „б” клас за литературно творчество съвсем не е чудо. Високата оценка за литературните й умения тя получи от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от Националния дворец на децата“ - София. Славея е „пишещ“ ученик. Нейни авторски творби - разкази, есета, често пътуват до различни регионални и национални форуми. Многобройни са отличията, които Славея е получила като оценка за литературния й талант.

Коледа вълнува всички - и малки, и големи с емоцията, която  носи, с надеждата за по-добри дни, с обещанията за по-задружни семейства и по-топли вечери.

А Какво е Коледа за Славея?

Тя сама ни разказва: „Коледа е вълшебство. Денят, в който звездите светят най – ярко, хората се смеят най–силно, а сърцата се пълнят с доброта. Коледа е вяра. В Рождеството на Бог. В Ангел – пазител. В себе си…... Коледа е мирис на канелени пръчици в панделка. Прясно изпечени курабийки. Топла погача и хрупкави гевречета. Горещ шоколад с плаващи бонбони Маршмелоу. Захарни бастунчета. Греяно вино с аромат на билки. И всеизвестните бисквитки и топло мляко, придружени с бележка за Дядо Коледа. Време, в което не толкова изобилието от блага има значение, а възможността да го споделиш с искрените приятелски усмивки... Коледа е чудо. Денят, в който времето спира. Денят, в който хората загърбват различията и споделят празника един с друг. Денят на отворените сърца и състраданието. Може би, въпреки обещанията, на следващия ден ежедневието отново ще ни повлече в своя забързан нетолерантен ритъм, всичко ще бъде както преди, а светът отново ще изглежда сив и скучен… Но си струва да изживяваме всеки път това душевно прераждане!

Днес е Коледа! А на Коледа чудото е в нас.

Открий своето…!“

Честита награда, Славея, и весела Коледа! Весела и светла да е и за всички нас!

И дано всеки открие своето Коледно чудо!


Ключови думи
славея семова су георги измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати