Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Славея Семова е носител на годишната Измирлиевска награда

  22.05.2020 11:16
Славея Семова е носител на годишната Измирлиевска награда

Славея Семова е тазгодишният носител на годишната награда на името на Георги Измирлиев, която по традиция връчва най-голямото горнооряховско училище в навечерието на патронния си празник. Заради извънредните мерки тази година присъждането на наградата бе отложено и се случи в навечерието на 24 май. Освен моралното поощрение Измирлиевската награда включва и парична премия от 150 лева. Отличието бе връчено на Славея от директора на СУ „Георги Измирлиев” Криси Аврамова, а на церемонията присъстваха зам. директорът Йорданка Кушева, класната на Славея Диляна Грозева, както и сестрата на отличеното момиче – Мартина, която също е възпитаник на Гимназията и е от учениците, с които училището се гордее.

Горда съм да те поздравя и с тази награда, която е признание за всичките успехи, постигнати през годините. Щастлива съм, че си наш ученик и ти пожелавам да продължиш да се развиваш, да твориш и да постигнеш мечтите си. За нас е чест да ти помогнем в израстването, защото ти имаш голям талант, обърна се Криси Аврамова към Славея.

Славея Семова е ученичка в 11 „б” клас. Живее със семейството си в Първомайци, но още от втори клас започва да учи в СУ „Георги Измирлиев”. Нейна класна е преподавателят по биология и химия Диляна Грозева, а учител по български език и литература й е Светла Димитрова.

Четенето е любимото занимание на Славея и любовта към словото естествено я отвежда и до писането. Пише първото си стихотворение на седем години и от тогава не спира да се усъвършенства в изкуството на словото. През последните години е участвала е и печелила призови места в много конкурси на национално, областно и общинско ниво.

Само през 2019 г. има няколко призови класирания - от конкурс за кратък разказ „Пурпурно перо”, конкурс по народно приложно творчество „От Коледа до Васильовден” и конкурс „Моите детски мечти”, организирани от МОН и Национален дворец на децата, конкурс „Моето коледно чудо” на Община Горна Оряховица и национален конкурс „Млад писател” на организация „Интеграл”. Последните й постижения са трето място от Национален конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”, трето място от Национален ученически литературен конкурс „Млад писател”, първо място от Общински конкурс „Моето коледно чудо” и първо място от Национален конкурс „Моите детски мечти” – 2020 г.


Ключови думи
Славея Семова СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати