Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Хилда Казасян кани да послушаме кино във Велико Търново

  07.10.2020 10:01
Хилда Казасян кани да послушаме кино във Велико Търново

„Толкова съм щастлива, че в тези странни времена имаме възможността, благодарение на Плевенска филхармония, да направим премиера на толкова любимата на всички ни програма „Да послушаме кино“  във Велико Търново. Надявам се, че с публиката на този прелестен град заедно ще преживеем силната емоция, щастие, носталгия и романтика, която песните и музиката от най-любимите стари български филми носят. На сцената ще се случи един истински спектакъл с помоща на великолепната мултимедия на Васил Къркеланов и сътворен от изключителните  Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет. Наши специални гости са фантастичните Теодоси Спасов и Васил Петров, Плевенска филхармония и дигигент Борислав Йоцов и съм сигурна, че на 19 октомври ще си направим един истински музикален празник.
Чакам ви с огромно нетърпение: Хилда“.
Очарователната Хилда Казасян, заедно с нейните фантастични музиканти и Плевенска филхармония, идват във Велико Търново, за да потопят в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти.
Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козия рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов ще бъдат отново едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл, е подготвена от Васил Къркеланов.
Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.
Концертът ще е на 19 октомври от 20:00ч. на сцената на Дворец на културата и спорта "Васил Левски".


Ключови думи
Хилда Казасян Да послушаме кино
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати