Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Елена Култура

Седмицата на изкуствата в Елена започва с Хилда Казасян и „Да послушаме кино“

  10.09.2024 13:36
Седмицата на изкуствата в Елена започва с Хилда Казасян и „Да послушаме кино“

За втора поредна година през месец септември в град Елена ще се проведе Седмица на изкуствата. Откриването ще бъде на 13 септември с концерта спектакъл „Да послушаме кино“, в който гости на еленската публика ще бъдат Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров, Плевенската филхармония с диригент Борислав Йоцов и изявени солисти.

Очарователната Хилда Казасян, заедно с фантастичните музиканти от Плевенска филхармония, идват в Елена, за да потопят в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти. Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза. В програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов ще бъдат отново едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет. Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл, е подготвена от Васил Къркеланов.
Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

При неблагоприятни метеорологични условия, концертът ще се проведе в сградата на читалището. Началото му е в 20 ч. с вход свободен. 


Ключови думи
Да послушаме кино Хилда Казасян