Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Четирима младежи от Горна Оряховица станаха посланици на „Наградата на херцога на Единбург“

  07.07.2020 09:57
Четирима младежи от Горна Оряховица станаха посланици на „Наградата на херцога на Единбург“

Четирима младежи от Горна Оряховица – двама представители на Сдружение „Младежка толерантност” и двама на ПГЕЕ „М. Ломоносов”, се включиха тази година в българския екип на голямата международна програма „Наградата на херцога на Единбург”.

Основната роля на посланиците е да подпомагат мисията на организацията, а именно да стане Наградата достъпна и възможна за все повече млади хора в България. С тази мисия се ангажираха Ивелина Борисова и Румина Трифонова от Сдружение „Младежка толерантност” и Георги Кръстев и Росица Тодорова от ПГЕЕ „Ломоносов”.

Като посланици на програмата младежите ще бъдат част от консултативния орган на националния офис на Наградата, като дават идеи, предложения и препоръки за дейности на организацията в рамките на една година. Сред възможностите, които им носи тази роля са участия в специално национално събитие, организирано от националния офис на Наградата, участие в специални събития, представяйки Наградата (форуми, официални вечери, конференции, изложения и други). След приключване на едногодишния мандат, ще могат да продължат да се развиват в Наградата като част от алумни общността, Ментор, Лидер, Супервайзор на приключенски пътувания или дори част от екипа на Наградата.

„Ние не сме само Посланици на Наградата – ние самите сме участници в нея. Ние сме толкова сериозни, колкото и амбициозни. Ние сме разпръснати по всички крайчета на страната. Ние сме пълни с енергия и силно вярваме в ценностите на Наградата. Както и в потенциала и възможностите на всеки млад човек, който е решил да предизвика себе си и да се потопи в нещо ново и различно. Ние сме посланиците на Наградата!” – споделиха Ивелина и Румина. Ние от Сдружение „Младежка толерантност” като лидерска и менторска организация към Наградата споделяме тази информация, за да предизвикаме младите хора на града. Да ги насърчим да предизвикат себе си и да натрупат житейски опит. Винаги сме готови да помагаме и отворени към нови идеи, чрез дейностите, осъществявани в Горнооряховския младежки парламент.


Ключови думи
Наградата на херцога на Единбург
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати