Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Други

Два екипа на Горнооряховския младежки парламент участваха в обучения на Младежка мрежа „Мегафон”

  13.09.2020 11:16
Два екипа на Горнооряховския младежки парламент участваха в обучения на Младежка мрежа „Мегафон”

Два екипа на Горнооряховския младежки парламент в състав от Емо и Йоана и Ралица и Дарина, ръководени от Мартина Петрова, участваха в две седемдневни обучения на Младежка мрежа „Мегафон”. Акцентите в лагерите тази година са посветени на детското участие. Обучението в гр. Стара Загора бе озаглавено „Детско участие в действие“. Участниците работиха по групи, изследвайки трудната тема за бедността в различните й аспекти. Фокус бяха целите за устойчиво развитие и платформата U Report на УНИЦЕФ - България. Младежите работиха върху детското и младежко участие, лидерството, толерантността и младежките проблеми с насилието.

„Всеки един ден ни очакваха нови предизвикателства. Участвахме в различни дискусии, анализирахме ситуации, сработвахме екипи и бяхме креативни. Всеки един получи шанса да изкаже своето мнение по даден въпрос и да бъде чут. Една от най - важните теми, върху които работихме, беше за правата на децата. Под формата на различни игри, малки и големи, развивахме своите умения и се опознахме”, споделят участниците.

Това е поредната крачка в развитието на младежите от Горнооряховския младежки парламент. Предстоят им още много интересни срещи и събития през новата творческа година. Ако искате да бъдете лидери, значими и водещи личности в изграждането на бъдещето и младежките дейности, да се запознаете с деца от цяла България и да развивате себе си - елате при нас, обръщат се към връстниците си младите парламентаристи.


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент Младежка мрежа Мегафон
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати