Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Калина Кушева от Поликраище е победител във фолклорен конкурс „Българин”

  09.08.2020 09:37
Калина Кушева от Поликраище е победител във фолклорен конкурс „Българин”

11-годишната Калина Кушева от Поликраище е победител в категория „Народно пеене” на конкурса, организират от Фондация „Българин”. Нейното изпълнение на „Руфинка болна легнала” събра 2345 гласа и над 11 преглеждания и така тя стана един от двамата любимци на публиката в най-оспорваната категория на конкурса. С почти същите резултати първо място бе отредено и на Йоана Попова. В конкурса за народно пеене участваха над 300 изпълнения. Освен това конкурсът включваше и разделите „Народни танци” и „Народни инструменти”.

Калина е възпитаник на вокалния педагог Вяра Петрова в Школата по народно пеене в НЧ „Развитие 1884“ в Поликраище.

Победителите в конкурса „Българин” се определиха чрез онлайн гласуване.На 10 август, понеделник, от 18:00 часа Фондация „Българин” ще връчи и допълнителните специални награди за участници с изключително представяне, които са направили силно впечатление на организаторите. Специални награди ще бъдат връчени и на преподаватели с висок принос към осъществяването на първото издание на конкурса, както и за цялостен принос в популяризирането и съхраняването на българския фолклор.

Фолклорен конкурс „Българин”, се проведе онлайн в рамките на близо 4 месеца от 20 април до 7 август 2020 г.. Организатор на събитието е Фондация „Българин”, която през изминалите няколко години инициира поредица от кампании и събития, в подкрепа на културното наследство на България.


Ключови думи
Калина Кушева конкурс "Българин" Вяра Петрова Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати