Събота, 08 Oct 2022
            
Общество

Образователни институции в община Свищов са одобрени за финансиране по национални програми

  30.07.2020 07:11
Образователни институции в община Свищов са одобрени за финансиране по национални програми

Няколко образователни институции в община Свищов са одобрени за различни дейности по национални програми.
По програма "Заедно за всяко дете" одобрени за финансиране са ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- с. Морава , ДГ "Слънчо", ДГ "Чиполино" и ОУ "Филип Сакелариевич". Дейностите, които са заложени, са свързани с информационни кампании за ролята на образованието на децата и учениците сред родителите и общността, в която живеят подрастващите. Ще се работи за приобщаване на родителите към училищния живот и мотивирането им за образованието на техните деца. В Програмата са заложени дейности към родителите за разпознаване и превенция на негативни прояви между децата и учениците като дискриминация, агресия, насилие и тормоз.
По национална програма "Успяваме заедно", Модул 1 "Хубаво е в детската градина", са одобрени за финансиране ДГ "Зорница", с. Ореш, филиал с. Морава и с. Овча могила, ДГ "Слънчо" и ДГ "Чиполино". В същата програма по Модул 3 "Обединени за качествено предучилищно образование" е одобрена за финансиране ДГ "Васил Левски".
Общата цел на Програмата е осигуряване на условия за равен достъп до предучилищно и училищно образование и повишаване качеството на образователния процес.

 


Ключови думи
образование
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати