Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Педагози обсъждат социалната интеграция в образованието

  17.04.2019 16:36
Педагози обсъждат социалната интеграция в образованието

Областният управител проф. д-р Любомирла Попова и заместник министърът на образованието и науката Деница Сачева  откриха седмата национална конференция за социална интеграция в образованието. Форумът се провежда в Арбанаси и е организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".


"Ние, областните управители, имаме сериозен ангажимент да създадем координационни центрове за обхват на учениците и тяхното задържане в училище, но си мисля, че със съвместни усилия може да не стигаме да този механизъм. Работата ни трябва да бъде такава, че да не се налага да издирваме децата  по домовете им, а  така да запалим искрицата на знанието във всяко дете, за да идва с желание в училище. Да направим така, че децата да изразят своето вродено любопитство към знанието и да ги мотивираме да се справят успешно с предизвикателствата. За да се справим с този проблем, по обхващане на децата, трябва да работим всички заедно, с много добра координация между институциите", каза областният управител при откриването на срещата.

В дискусиите участват близо 200 училищни директори от мрежата "Всеки ученик ще бъде отличник". По време на конференцията ще бъдат представени успешни модели за образователна интеграция, ще се обсъжда и как да бъдат насърчени от просветното министерство и общините процесите на десегрегация.


Ключови думи
образование
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати