Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

Калина Кушева от Поликраище е на финал на национален фолклорен конкурс

  23.07.2020 09:51
Калина Кушева от Поликраище е на финал на национален фолклорен конкурс

До финалния етап на фолклорния конкурс „Българин“ достигна 11-годишната Калина Кушева от Поликраище. Нейното изпълнение е подбрано измежду 300 клипа, подадени за участие в категорията „Народно пеене“ на конкурса. В продължение на една седмица Калина, чийто вокален педагог в Школата по народно пеене в НЧ „Развитие 1884“ в Поликраище е Вяра Петрова, ще се бори за място в призовата тройка.
Калина влезе в надпреварата с високо вдигната летва. Тя заложи на песента „Руфинкината“, идваща от сърцето на Родопите. Изпълнението й очевидно е докоснало публиката, която чрез онлайн гласуване на този етап отрежда шестото място за малката певица с големия глас от Поликраище.
За да се нареди измежду победителите, Калина може да бъде подкрепена на https://bulgarian.bg/onlain-glasuvane-narodno-peene/?contest=video-detail&video_id=8604&fbclid=IwAR1pEkGLXOdtyTePnJEgG-dvTQ6RC1v0X9CcPNpmtp_eVbICgLx051dEMyU.
Онлайн гласуването ще бъде прекратено на 30 юли в 23:59 часа. Организаторите определят тридневен срок за анализиране на резултатите. На 3 август ще бъдат обявени на живо победител на публиката и носителите на специални и допълнителни награди, предвидени за изпълнители и преподаватели, отличили се в конкурса и направили силно впечатление на организаторите от Фондация „Българин“.
Ще бъдат присъдени първо, второ и трето място и в трите категории: Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти. Победителите във финалния етап на Фолклорен конкурс „БЪЛГАРИН“ ще получат парични награди в размер на 100 лв. за първо място, 75 лв. за второ място и 50 лв. за трето. Заелите първо място ще получат “Семеен билет” на стойност 70 лв. за Исторически парк. За всички победители ще има тениски „Българин“. Видеоклиповете на победителите ще бъдат представени на аудиторията в официалните дигитални канали на „Българин“ в YouTube и Facebook.


Ключови думи
Калина Кушева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати