Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Випуск 2020 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ навлезе в живота на големите (галерия)

  30.06.2020 12:54
Випуск 2020 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ навлезе в живота на големите (галерия)

С пожеланието да живеят с вяра в доброто и в себе си изпрати абитуриентите си ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица. На церемонията по връчването на свидетелствата за средно образование и за професионална квалификация на завършващите бе заръчано да правят така, че нищо да не е в сътояние да наруши вътрешния им мир. От гимназията пожелаха още на момчетата и момичетата от Випуск 2020 да бъдат оптимисти и да гледат от слънчевата страна на всичко, пред което ще се изправят, да раздават добро и да създават красота, да забравят грешките на миналото и да мислят за бъдещето. Да отделят време за самоусъвършенстване, но най-вече да не забравят годините, прекарани в ПГЛПИ, учителите си и всичко, което са научили от тях не само по предметите, но и за живота.
Не по-малко емоционално бе обръщението на самите абитуриенти към учителите. От името на младите хора го поднесоха Полина Савова и първенецът на випуска Павлин Димитров. Училищните години бяха изпълнени с емоции, вълнения, притеснения. Но и успехи и изненади. Този живот вече ни липсва. Надяваме се сме успели да се отблагодарим за всичко, което училището направи за нас. На тези, които идват след нас, пожелаваме да вярват в себе си и да не забравят откъде са тръгнали. Благодарим ти, Гимназия „Буров“, благодарим ви, учители, надявам се да сме оставили мили спомени във вас. Вярваме, че всичко е за добро, казаха абитуриентите.
Към тях се обърна и директорът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов.
С гордост мога да заявя, че от 80 човека се дипломираха 78. Изключително съм щастлив и от трите отлични оценки на матурите. Радвам се на младостта ви. Пожелавам ви на добър час и нека всичко, което сте научили в ПГЛПИ „Атанас Буров“, ви послужи и занапред. Аплодисменти за учителите ви. Благодарим ви, колеги, каза Иванов.
Георги Иванов припомни на абитуриентите, че винаги могат да разчитат на Община Горна Оряховица в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и на председателя на Общинския съвет Димитър Николов.
Това са хората, които могат да помогнат и на вас в утрешния ден, можете да разчитате на тях, напомни Иванов, представяйки специалните гости на церемонията.
Благодаря ви, че споделяте вълнението си с нас. Уверявам ви, че започва най-интересното пътуване. А всяко едно пътуване в живота започва с първата крачка. Казват, че първата и последната крачка са най-трудни. Не спирайте да опитвате. Единственият провал в живота е да не опитвате. Понякога провалът може да бъде вашата магистрала към успеха. Ще направите, а и трябва да направите, своите грешки. Казват, че успехът е функция на добрата преценка. Добрата преценка идва с опита, а опитът идва с лошата преценка. Не спирайте да четете, не спирайте да се усъвършенствате, да търсите. Изживейте живота си смислено и красиво. Не всеки може да напише велик роман, но всеки може да го изживее. Бъдете автори и редактори на своя роман. Успех по пътя на живота, пожела на Випуск 2020 председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Пожелавам на всички вас да намерите правилната посока и да следвате пътя си, да станете достойни хора. Всеки от вас има своя мечта. Може би тя започва сбъдването си в този момент. Съграждайте, на добър път, пожела и кметът инж. Добромир Добрев.
И тази година в ПГЛПИ „Атанас Буров“ бяха връчени симпатични отличия – за най-добър счетоводител, за най-голям поспаланко, за най-верни приятели и др. Спазена бе и традицията за избор на Мис и Мистър Випуск. С тайно гласуване учениците избраха Десислава Димитрова и Виктор Стамов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
абитуриенти ПГЛПИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати