Вторник, 16 Мар 2021
            
Светски

Тържествено изпратиха абитуриентите в Сухиндол

  01.07.2020 14:05
Тържествено изпратиха абитуриентите в Сухиндол

С емоционална церемония в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ изпратиха абитуриентите в Сухиндол. Тържеството започна с химна на Република България и преминаване на знамето на училището. В полукръг абитуриентите застанаха лице в лице със своите учители, които през последните години им даваха знание и съвети за живота.

Младите хора не скриха вълнението си, а сълзи имаше както в техните очи, така и в тези на преподавателите им.

„Ние знаем, че вие сте умни, знаем, че сте силни. Съжалявам, че не успяхме да ви изпратим подобаващо заради световната пандемия, но ние ви обичаме и винаги ще бъдете част от нас и от това училище. И където и да отидете, ще знаете, че първите години от живота ви са били тук. Те ще бъдат един невероятен спомен. Попътен вятър“, бяха думите на директора Румяна Иванова.

Гости на тържествената церемония бяха председателят на местния парламент Борислав Вълев и заместник-кметът на Община Сухиндол Петьо Русев. Те също поздрави зрелостниците, като им пожелаха сбъдване на мечтите.

„Този ден е ваш, защото мигът на зрелостта е най-чакан. Той е свързан с много вълнение, раздяла с детството и любимите учители. Съхранете този ден завинаги, за да ви напомня за чудния свят на детството. Вярвайте в бъдещето и успешно реализирайте желаните от вас професии“, каза председателят на Общинския съвет Борислав Вълев.

Класните ръководители на зрелостниците Мариянка Душкова и Теодора Хараламбиева също не успяха да сдържат сълзите си.

„Този път на вашето съзряване изминахте не сами, а винаги подкрепяни, напътствани и вдъхновявани от своите учители. Ако имате вярата, че сте успели- дължите го на тях. Ако сте открити, честни и правите добро- дължите го на тях. Сега ви остава да извървите дългия път, вие сте подготвени за него, но не забравяйте да си вземете най-необходимите неща. Трудолюбието, любопитството, търпението, толерантността, честността, уважението, приятелството, обичта и усмивката“, каза пред абитуриентите Мариянка Душкова.

Двете класни ръководителки бяха подготвили и мултимедия със снимки на зрелостниците през всичките години на обучението им.

„Не съм виждала събитие по-странно от това. Изпълнено едновременно и с радост, и с тъга. Чувствата са толкова неясни- ту се смеят, ту плачат. И всички около тях плачат, едни явно, а други тайно. Колко лесно е да кажеш, че вече си голям и образован. Сега за вас започва истинската битка. Желая ви успех във всички начинания“, обърна се към своите ученици Теодора Хараламбиева.

Зрелостниците получиха своите дипломи за завършено средно образование, както и свидетелствата за придобита квалификация по време на обучението. Последния училищен звънец беше ударен от учителката Гергана Димитрова, която също трогна със сълзите си своите ученици.

„Много се гордея с вас. Добре дошли в следващия етап на вашия живот. Но карайте полека. Запазете детето в себе си, питайте го какво иска, какво му харесва и на какво му се играе. И играйте. Запазете и тийнейджъра, питайте го за какво мечтае и мечтайте. Ще ви се случат нови неща, ще извървите много забележителни пътища, ще се научите да бъдете себе си. Щом се справихте с ученето, нямам съмнения, че ще се справите и с живота. И помнете, че когато ви е трудно, винаги можете да се върнете там, откъдето сте тръгнали“, каза Гергана Димитрова.

Церемонията завърши с предаване на знамето на следващия знаменосец и неговите асистентки.


Ключови думи
абитуриенти Сухиндол изпращане
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати