Неделя, 02 Oct 2022
            
Крими

5 бързи производства и над 2 кг наркотични вещества са иззети при спецакция в Еленско

  20.06.2020 07:57
5 бързи производства и над 2 кг наркотични вещества са иззети при спецакция в Еленско

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията, обслужвана от полицейското управление в Елена, под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново.
В имот в Златарица са намерени засети 22 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 2 кг, в помещение на жилището са установени и иззети още около 15 грама суха листна маса. Срещу 84-годишния обитател на имота е започнато бързо производство.
В жилище в Елена са установени около 53 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В таванско помещение на същия адрес полицейските служители са открили 41 незаконно притежавани боеприпаси за дългоцевно и късоцевно оръжие. По случая е започнато досъдебно производство.
Две бързи производства са образувани срещу водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества, едно за управление на нерегистриран по съответния ред мотопед и за съжителство на съпружески начала с лице, ненавършило 16 години.  Разкрита е една джебчийска кражба.
Задържани са 6 лица. Установени са двама, обявени за общодържавно издирване.
Проверени са общо 87 граждани и 55 автомобила. Съставени са 19 акта и са наложени 33 глоби по фиш. Заснети са 83 видеоклипа за скорост.
В акцията взеха участие служители от РУ – Елена, сектор „Пътна полиция“, ОДМВР- В. Търново и Дирекция „Жандармерия“.


Ключови думи
акция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати