Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

567 нарушения на скоростта установиха полицейски служители в хода на 6-дневна специализирана операция

  16.01.2021 09:20
567 нарушения на скоростта установиха полицейски служители в хода на 6-дневна специализирана операция

Националната акция стартира на 8 януари и имаше за цел контрол на движението по пътищата. Акцентът за всяка областна дирекция беше различен. В ОДМВР – ВеликоТърново на контрол бяха основно товарните автомобили. Следеше се за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. Засилен беше контролът и с цел недопускане управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.
В хода на операцията са проверени общо 1269 автомобила, от тях 152 товарни, и 1814 граждани. Установени са общо 219 нарушения, като 43 от тях са санкционирани с актове , а 176 - с глоби по фиш. Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол до 1,2 промила и 2-ма над 1,2 промила. След употреба на наркотични вещества са установени 3-ма водачи.
За неизползване на обезопасителни системи и каски са санкционира 36 граждани. Установени са 6 неправоспособни водачи. За отнемане на предимство на пешеходци са глобени 4-ма водачи.
Установени са и 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, допуснати от пешеходци. 194 са нарушенията по неспазване на пътните знаци и маркировката. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са установени 5-ма.  567 са нарушенията на скоростните режими. Връчени са 180 електронни фиша.


Ключови думи
акция скорост
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати