Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

СК „Болярчета“ и ФК „Ботев“ (Дебелец) се обединиха в името на футбола

  02.06.2020 15:38
СК „Болярчета“ и ФК „Ботев“ (Дебелец) се обединиха в името на футбола

Договор за сътрудничество подписаха великотърновският СК „Болярчета“ и ФК „Ботев“ (Дебелец). В основата му е стремежът на двата куба да продължат работа за развитието на детско-юношеския и мъжкия футбол в общината.
Към днешна дата двата клуба имат отбори във Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9. Идеята е измежду тези деца с времето да бъде селектиран общ тим за Футбол 11, с който ще работят Десислав Божков от „Болярчета“ и Калоян Калчев от „Ботев“ (Дебелец).
Целта е тези деца да играят в елитните първенства и евентуално след време да имаме и мъжки отбор, обясниха президентът на „Ботев“ Георги Недев и съпрезидентът на „Болярчета“ Десислав Божков.
По пътя към успеха треньорите ще ползват единна методика, за изготвянето на която се допитват до щабовете на детско-юношески школи от ранга на тази на нидерландския „Аякс“.
Всяка седмица по 4 деца от Дебелец ще се включват в тренировъчния процес на „Болярчета“.  Треньорите пък, които са общо петима – Десислав Божков, Кирил Борисов, Олег Чолаков, Калоян Калчев и Николай Колев, заедно ще преминават обучения.
Договорът между двата клуба е безсрочен, като отборът във Футбол 11 ще се казва ФК „Ботев“ (Дебелец). В Дебелец около 40 са обхванатите деца от Футбол 5 до Футбол 9, треньорите на „Болярчета“ работят с близо 250.
СК „Болярчета“ подновиха тренировки от 26 май и вече имат планувани турнири през лятото за всички гарнитури. Догодина амбицията е във Футбол 5 първенството, което е най-масово, да имат поне 3 отбора.
За първа година СК „Болярчета“ ще организира летен турнир. Той ще се проведе в базата на Комплекс „Балканъ“ в златаришкото село Калайджии между 17 и 21 август и 23 и 25 август за набори 2010, 2011 и 2012.


Ключови думи
Болярчета Ботев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати