Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Икономика

Строител на „Балкански поток” изгражда голяма база в Горна Оряховица, търсят се десетки работници за газопровода

  08.05.2020 10:39
Строител на „Балкански поток” изгражда голяма база в Горна Оряховица, търсят се десетки работници за газопровода

Една от фирмите, които изграждат трасето на газопровода „Балкански поток”, е избрала Горна Оряховица за своя база. Бившето поделение на Транспортни войски е превърнато в логистичен център за италианската фирма „Бонати”, като в сградата са офисите, а на плаца е дислоцирана техниката, с която ще се изгражда газопровода. В момента фирмата се подготвя за началото на активното строителство, което се очаква да започне до десетина дни. Италианците трябва да изградят трасето от Летница до Попово. По график трябва да завършат работа до края на октомври. Началото малко се забави, заради кризата с COVID-19. Всички специалисти на фирмата, трябваше да преминат през 14-дневна карантина. Започва се работа след като им се направят поне два теста и те са отрицателни. Взети са всички предохранителни мерки и досега не е имало случай на заразен работник или специалист на фирмата.

В момента върви кампания за масово набиране на работници от България. Италианците искат да дадат шанс на местни хора. Търсят се както общи работници, така и специализирани кадри.

С набирането на кадри са ангажирани всички Бюра по труда в региона, трудови посредници, а дори и кметствата в областта. Въобще за изграждането на „Балкански поток” се търсят стотици работници. В справката на Бюрото по труда в Горна Оряховица са обявени места за 180 общи работници, 100 за заварчици, 40 за багеристи, 20 кранисти и двайсетина за шофьори. Всичко това е за нуждите на „Балкански поток”.

Кои всъщност са "Бонати" С.П.А (Bonatti)? Италианската компания има 70-годишен опит като главен изпълнител в строителството на петролна, газова и енергийна инфраструктура, "изправена пред предизвикателни проекти при най-критични екологични и логистични условия в отдалечени райони, съчетавайки съвременни методи и технологии", както тя сама се представя. Оперира в 19 страни по света: Северна Африка, Европа, Канада, Близкия изток, Туркменистан, Казахстан и др. "Бонати" са сред най-големите изпълнители на проекти за полагане на тръбопроводи - по целия свят - в пустини, в планини (до 5000 м височина), гори, джунгли, блата и замръзнали степи. Притежават модерен, специализиран парк за строителна техника, прилагат най-модерните технологични решения в областта (вкл. електронна система за заваряване). „Бонати" участват в изграждането на Трансадриатическият газопровод (TAP), който играе ключова роля в осигуряването на дългосрочно разнообразие и сигурност на енергийните доставки в Европа.


Ключови думи
Балкански поток
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати