Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Хванаха шофьор с 2, 97 промила, лясковчанин седнал зад волана с 2, 32

  04.05.2020 10:58
Хванаха шофьор с 2, 97 промила, лясковчанин седнал зад волана с 2, 32

Няколко солидно почерпени шофьори установиха служители на Пътна полиция през почивните дни. Рекордьор е 45-годишен мъж от Велико Търново, заловен с 2, 97 промила. БМВ-то, което управлявал, било спряно за проверка в местността „Дервент“ в петък вечерта. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, по случая е образувана преписка.
Бързо производство пък е започнато срещу 42-годишен лясковчанин. Той бил спрян в събота около 19 ч. в Лясковец. Дрегерът отчел, че мъжът е седнал зад волана на „Пежо“-то си с 2, 32 промила. Отказал е кръвна проба и е бил задържан с полицейска мярка за до 24 часа.
55-годишен мъж от Горна Студена също бе хванат да кара пил, при проверката апаратът показал 1, 92 промила. И в този случай, който е от четвъртък, шофьорът е отказал кръвна проба, образувано е бързо производство.
Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на Пътна полиция и РУ – Горна Оряховица. Тази нощ в 04,20 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Хонда», управляван от 39-годишен мъж от Белене. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел  1, 24 промила. Той е отказал кръвна проба Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.  
Снощи в 22,50 ч. в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от 36-годишна местна жителка. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,59 промила. Жената е отказала кръвна проба. Задържана е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу нея е започнато бързо производство.


Ключови думи
пияни шофьори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати