Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Украинец е заловен да шофира с 3, 05 промила

  14.07.2020 12:00
Украинец е заловен да шофира с 3, 05 промила

Трима водачи, употребили алкохол, установиха служители на Пътна полиция, РУ – В. Търново и Г. Оряховица.
Вчера в 18,00 ч. на пътя Русе – Габрово е извършена проверка на товарна композиция влекач с полуремарке, управлявана от 51-годишен украински гражданин. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,05 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.
Същата вечер в 21,46 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция в Г. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 53-годишен мъж от железничарския град. При него апаратът е отчел 1,97 промила. Мъжът също е отказал кръвна проба и също е задържан с полицейска мярка до 24 часа.  
Срещу двамата са образувани бързи производства.
Вчера в 04,40 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Нисан Микра», управляван от 22-годишна жена от В. Търново. Дрегерът установил, че тя е седнала зад волана с 1,70 промила алкохол. Дала е кръвна проба за химичен анализ.  По случая е образувана преписка.
В хода на проверката е установено, че возилото е с прекратена регистрация и същото не е регистрирано по установения ред. За това деяние е образувано бързо производство.


Ключови думи
пияни шофьори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати