Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

В 3 детски градини във Велико Търново посрещат Баба Марта в компанията на „Лактима“

  28.02.2020 15:14
В 3 детски градини във Велико Търново посрещат Баба Марта в компанията на „Лактима“

В компанията на „Лактима“ посрещат Баба Марта децата от 3 детски градини във Велико Търново. Инициативата е съвместна с Центъра зо рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания като представител на всички социални услуги за деца, предлагани в община Велико Търново, и обхваща градините „Соня“, „Ивайло“ и „Слънце“.
Близо 500 момчета и момичета получават айрян „Балкан“ от „Лактима“ в навечерието на 1 март. Млечнокиселата напитка е от серия, разработена с грижа за детето.
„Айрянът е без сол, каквито впрочем са изискванията на Министерството на образованието и науката, от една страна, и е създаден с ясната идея за здравословен начин на живот, от друга“, обясни ивент мениджърът в „Лактима“ Десислава Коева.
От името на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания Мария Недева подари на детските градини символични мартеници. Пожелавам на децата и техните семейства здраве, сила, щастие да изпълват дните им и да черпят от тях всеки един ден от годината, каза Недева.
Надеждата си за бъдещи съвместни инициативи сподели директорът на ДГ „Соня“ Жаклин Харалампиева-Павлова. В ръководената от нея детска градина днес денят бе истински празничен. С помощта на мама и тате хлапетата бяха спазили специален дрес код. Разбира се – в бяло и червено. В цветовете на мартеничките бе стъкнат и екипът на ДГ „Соня“, който се впусна в първомартенското тържество наравно с децата.
Песнички бяха подготвили и в ДГ „Слънце“. Благодарности за инициативата изказаха и в ДГ „Ивайло“.


Ключови думи
Лактима
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати