Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Музикална школа „Елита” стартира новата творческа година с награди от конкурса „Път към славата”

  24.02.2020 09:30
Музикална школа „Елита” стартира новата творческа година с награди от конкурса „Път към славата”

VIII Национален конкурс „Път към славата” се проведе в София в дните от 21 до 23 февруари. Конкурсът е под патронажа на д. ик. н. Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, и се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката и столичните Регионален инспекторат по образованието и Дом на културата „Средец”. Директор на конкурса е Снежана Полихронова-Кърнолска.
В „Път към славата“ участваха възпитаниците на Петя Василева към Музикална школа „Елита” – Велико Търново, които бяха отличени сред 1600 участници тази година. Най-малката звездичка на школата – 6-годишната Кристияна Иванова, бе отличена с Диплом за златен дебют на сцената на „Път към славата” и Лауреат с трето място и сребърен медал в категория „Инструменталисти“ с музикален инструмент класическо пиано. Кристияна е ученичка в първи клас на ОУ „Бачо Киро” и изпълни две пиеси за пиано: „Кнехт Рупрехт” от Шуман и „Пинко розовата пантера” от Хенри Манчини.  
Преслава Кънчева в раздел „Поп, рок и джаз пеене“ завоюва Диплом   - трето място и сребърен медал в катерогия „Мюзикъл и песен от филм“ с руската песен „Кукушка”. Четвъртокласничката в ОУ „П. Р. Славейков” Преслава, освен наградите за пеене, получи и покани за конкурси в Москва и Италия.  
Диплом и статуетка за трето място спечели Камерна вокална формация „Елита”, в която участват Дария Василева, Елиза Дякова, Юлияна Гърбова, Йоана Гърбова и Никита Рачева в категория „Българска песен“. Репертоарът, с който се представиха акапелно, включваше песните „Молитва” и „Блесна в нощта” - две авторски песни на композитора Николай Пеев.  Аделина Христова  - третокласничка от ОУ „Бачо Киро”, завоюва Диплом и второ място в категория „Вокал поп“ с песните „Повей ветре” (Паша Христова) и „Били Джийн“ (Майкъл Джексън) с изключително сложна хореография. 


Ключови думи
Елита
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати