Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Гран при и осем първи места спечелиха в конкурси певците на музикална школа „Елита” през юни

  29.06.2019 12:40
Гран при и осем първи места спечелиха в конкурси певците на музикална школа „Елита” през юни

Наситено с участия и много призови места е началото на лятото за възпитаниците на Музикална школа „Елита” от Велико Търново.  8-годишният Иван Мишев завоюва Първо място на Международния конкурс на изкуствата „Радост на брега” в Созопол с песните „Мама” и „Снег”.


7-годишният Андрей Видев спечели Гран при на 29-я Национален конкурс за детска песен „Искричка” в Казанлък. 

Конкурсът се провежда в рамките на Празника на розата. Децата са разделени на две възрастови групи - 4-5-  и 6-7 годишни. Общо участваха 30 деца, оценявани от професионално жури. В неговия състав влизат Стефка Денева – главен организатор на конкурса и директор на Школа по изкуствата „Еманул Манолов” при НЧ „Искра 1860”от Казанлък, певецът Стоян Петров, възпитаник на Музикална академия „Гнесин” в Москва, Боян Христов – композитор, аранжор, преподавател в НАТФИЗ, Петя Василева, директор на Международния конкурс „Звукът на времето”,  Мая Стоянова  – художествен ръководител на театрална студия към НЧ „Искра 1860”, Казанлък. На първо място бяха класирани Венцислав Станчев  на 7 години с песента „Балонче хвърковато”, Никола Русев,  6 г. с песента „Автомобил”, Виктор Стоядинов 6 г. „Локва ква” , Никол Чукарова, 7 г. с песента „Мила мамо”.


На второ място журито класира 6-годишиния Валери Цветанов с „Лесна работа”, 6-годишната София Недялкова  с песента „Зайче”, 4-годишната Анастасия Стоядинова с „Ало, ало слънчице”, 6- годишната Ема Димитрова с „Жаба жабурана”,. Трето място взеха София Веселинова 7 г. с „Патешка аптека” и Даниел Ангелов, 6 г. с „Крокодил” и 5-годишната Преслава Кирова със „Зайче”.
На Международния конкурс „Свят, изкуство и море”, който се проведе в Курортен комплекс „Златни пясъци”,  първи места взеха Моника Иванова, 10 г., с песните „Try everything”  и „Hallo” и Габриела Делева, 11г., с песните „За тебе бях” и „All of me”.

В морския конкурс от студио „Елита” участваха и Йоана Гърбова и Никита Рачева, които са класирани на второ място.
Летният музикален лагер на Музикалната школа се проведе от 17 до 21 юни в Еленския Балкан. Децата изнесоха и Първия си горски концерт на сцена в гората.

На 20 юни с много песни –  солови, групови, трио, квартети, както и изпълнения на пиано, на площад „Христо Ботев” в град Елена, с подкрепата на НЧ „Напредък 1863” се проведе и Годишният концерт на Музикална школа „Елита”. В двучасовия концерт участваха 40 деца – певци и инструменталисти.
Певците на  „Елита” отправиха специален поздрав с песента „Велико Търново” на церемонията по връчване на годишните награди на най-добрите учители и ученици в Регионалното управление на образванието на 21.06.
Преслава Кънчева на 8 години участва във финала на Фестивал-конкурс ”Вярвай, искай, можеш” в Банкя.
На 22.06. вокална група „Елита” със солист Андрей Видев участваха в Детския музикален фестивал на изкуствата „Раховче” в Горна Оряховица, на който беше връчена грамота, цветя и награда за Музикална школа „Елита”.


На 27.06. във гр. Варна на 14-я Международен детски фестивал ”Звездна дъга” Кристияна Иванова на 5 години с класическо пиано получи Поощрителна награда, с Трета награда се завърна Преслава Кънчева.


Ключови думи
Елита
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати