Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Великотърновски изпълнители участваха в проекта „Музиката в мен“

  11.05.2021 09:37
Великотърновски изпълнители участваха в проекта „Музиката в мен“

Петя Василева - вокален педагог на Музикална школа „Елита” във Велико Търново, и  Юлияна Гърбова  - нейна възпитаничка и II курс студентка във ВТУ, участваха с авторски песни в концерта „Музиката в мен“, организиран от фондация „Визионер“ в Sofia Live Club в Националния дворец на културата в София на 9 май. Те представиха песните си „Вярвай ти“ по музика и текст на Петя Василева и „Пандемия от щастие“ по музика на Юлиана Гъбова и текст Йоана и Юлиана Гърбови. Песента  „Пандемия от щастие“ беше изпълнена от камерна вокална формация „Елита“ в състав Юлияна и Йоана Гърбови, Розанна и Иван Мишеви, Каролина Шандрова, Зоя-Авигея Стойкова, Николета Коева, Елиза Дякова.

Проектът „Музиката в мен“ подкрепя таланти и включването им в креативната индустрия.  Всички участници разказаха за любовта си към музиката в специални ТВ визитки. За визията им се погрижи екип от фризьори и гримьори.

Преди концертната изява участниците в проекта преминаха няколкомесечно обучение, което включваше креативни работилници, където научиха повече за писането на текстове за песни от Йоана Мирчева. Дилиян  Манолов води уебинар „Креативният процес като работа в екип“. Катрин Димитрова – „Елементарна теория на музиката – основни понятия“, както и творчески работилници с Орхан Мурад. Обработка на звук, студийни записи, смесване и аранжиране на песен с Панчо Карамански.

Проектът се финансира с 9900 евро по програмата на Европейското икономическо пространство от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.


Ключови думи
Елита Петя Василева Музиката в мен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати