Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Крими

Кражба на 37 суджука и разкрита мини нарколаборатория в Горна Оряховица са сред най-любопитните случаи от началото на годината

  13.02.2020 16:43
Кражба на 37 суджука и разкрита мини нарколаборатория в Горна Оряховица са сред най-любопитните случаи от началото на годината

На съвместен брифинг днес на окръжния прокурор Христо Христов и директора на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов бяха оповестени резултатите от вчерашната специализирана полицейска акция в Свищов. Г-н Машов сподели и за успешно разкрити случаи на кражби от края на миналата и началото на тази година. Сред най-интересните, в които престъпниците са установени и задържани, се открояват два случая.    

Вчера, 12 февруари, на територията на гр. Горна Оряховица е проведена полицейска операция, в хода на която е установено лице, родено през 1985 г., неосъждано и неизвестно на МВР. В къщата си мъжът си е направил и подредил наркораборатория. Полицаите открили 34 пластмасови саксии с току-що поникнал канабис, 70 гр. суха листна маса – марихуана, а в мазата имало лампи, 3 бр. плоскости, облепени с алуминиево фолио.

Леко смешно звучи, но не и за потърпевшия, следващия случай. На 19 януари т.г. в полицията е получено съобщение за кражба от двор на 37 суджука на стойност 180 лева. Незабавно е започната работа и извършителят е установен. Той бил от с. Лесичери, многократно осъждан, специализиран в домовите кражби. Задържан е, част от суджуците са намерени и върнати на собственика. А крадецът в момента е в ареста, с мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Ана Райковска   


Ключови думи
суджук нарколаборатория
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати