Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Приключи първият цикъл от Работилница за родители в Свищов

  28.01.2020 13:53
Приключи първият цикъл от Работилница за родители в Свищов

На 23 януари с успех приключи първият цикъл на Работилница за родители „Да пораснем заедно!” в Свищов. Работилница за родители „Да пораснем заедно” е по програма, разработена и адаптирана за България от Уницеф, която през периода октомври 2019 – януари 2020 година бе проведена в ДГ „Васил Левски” – гр. Свищов. Екипът от водещи – Елена Стефанова /психолог/, Мария Боянова /социален работник/ и Искра Гайдарова /педагог/ са специално обучени за нейното представяне, а планираните дейности по програмата са насочени към групи от родители на деца от 0-4 г. възраст, от всички детски градини на територията на гр. Свищов.
С много вълнение и радост, както и с тъга от раздялата, участващите в първата Работилница за родители получиха удостоверение за изключително израстване в своето родителство. В рамките на 14 двучасови срещи те имаха възможност в присъствието на специалистите по детско развитие да дискутират, да споделят преживявания и проблеми, да се забавляват, да научават интересни, и полезни неща за родителството и детските нужди. Чрез видеоматериали, презентации и социални игри да откриват отговор, и разрешават срещаните трудности.
Работилниците бяха провеждани всеки четвъртък на територията на детска градина „Васил Левски” в гр. Свищов, от 17:15 часа. Докато родителите повишаваха своите компетенции, екипът на детското заведение обгрижваше децата им. Водещите на програмата споделиха задоволство от осъществяване на първата в Свищов Работилница за родители „Да пораснем заедно!” – от срещнатия интерес, отговорно отношение и родителска активност. От полученото съдействие и добро взаимодействие както с родителите, така и с екипа на ДГ „Васил Левски” – гр. Свищов. Те изразиха и своята признателност за доверието и присъдената им награда за инициатива на 2019 година от община Свищов.
Вторият цикъл Работилница за родители „Да пораснем заедно!” ще се проведе в ДГ „Калина Малина“. Там предстои да се сформира нова група от родители на деца (от 0-4 год.), които посещават детското заведение.
Всички родители, които проявяват интерес, биха могли да получат информация за програмата и да заявят желание за участие на телефон 0631/4 00 86.


Ключови думи
Работилница за родители Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати