Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Гимназията по туризъм отново е с призови места в международна олимпиада по биология

  19.01.2020 12:20
Гимназията по туризъм отново е с призови места в международна олимпиада по биология

 За втора поредна година учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участваха в международната олимпиада по биология и здравно образование „Инфоурок“.

 Състезанието се провежда онлайн. Работният език е руски. Участниците са разделени в групи. Всеки клас от V до XI е отделна група. Въпросите са групирани в две нива на трудност. В първото ниво учениците отговорят на 15 базови въпроса за 60 минути. Второто ниво от олимпиадата включва 20 въпроса с повишена трудност. За тяхното решение са предвидени също 60 минути.

 Две са ученичките на Гимназията по туризъм, участвали през тази учебна година. И двете са от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време. И двете са подготвени от Албена Иванова - учителят по биология и здравно образование и Румяна Ошкина -  учителят по руски език.

 Християна Вангелова се класира на трето място и в двата етапа на олимпиадата. Съученичката й Тереза Герджикова зае трето място в базовото ниво.  И двете момичета участват в международната олимпиада за първи път.


Ключови думи
Гимназията по туризъм олимпиада биология
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати