Петък, 21 Oct 2022
            
Други

Гимназията по туризъм в пореден проект за Целите за устойчиво развитие

  27.04.2020 14:53
Гимназията по туризъм в пореден проект за Целите за устойчиво развитие

 "Целите за устойчиво развитие - силата за младежко действие" е проект на Дружеството на ООН в България и се осъществява с подкрепата на Bridge 47 и Европейския съюз. Одобрени са за участие екипи /ученик и учител/ на 22 училища от страната.

 На 25 и 26 април учениците представиха резултатите от инструмент за докладване на изпълнението на Целите за устойчиво развитие /ЦУР/ в образователните институции по време на онлайн симулацията "Политически форум на високо равнище за Целите за устойчиво развитие". В края на втория ден, учениците-делегати приеха резолюции, чрез които показаха своята ангажираност по темите и желанието им за последващи действия.

 Следващите събота и неделя е ред на учителите да споделят за инициативите на училищно ниво и да научат как по-лесно да преподават в час за ЦУР. Това ще стане по време  на онлайн семинара "Целите за устойчиво развитие в училище и извън него".

 В екипа на Гимназията по туризъм са Гергана Терзиева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“ и инж. Славка Проданова, учител по икономически предмети.


Ключови думи
Гимназията по туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати