Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Гимназията по туризъм спечели проект по екология

  21.05.2020 15:29
Гимназията по туризъм спечели проект по екология

За поредна година Фондация Благотворител организира Националния ученически конкурс „Млад благотворител“. Допустими кандидати са ученици от VII до XII клас от цялата страна, които желаят да бъдат доброволци в свои каузи. Фондацията дарява средствата за осъществяването на най-смислените и добре аргументирани инициативи. В четвъртото издание на надпреварата, пет проекта получават финансиране.

 Общо 54 проекта са регистрирани за участие. От тях, 12 достигнаха финалите. Финалният кръг бе предизвикателство за всички ученици – да представят триминутно видео, с което да спечелят финансиране. В условията на дистанционно обучение, мотивираните ученици на Гимназията по туризъм впечатлиха журиращите с оригинална идея и ясно разчетен бюджет на всяка от дейностите си.

 Проектът „Посланик на Земята“ на учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е сред наградените. Първата тяхна дейност вече стартира. Това е кампанията „Стани посланик на Земята“. Младите еколози информират във Фейсбук страницата си, както и в другите социални мрежи, за условията, срока и наградите. Накратко – снимаме в дланта си костилки от плодове; следващата снимка е от тяхното засаждане, което може да бъде организирано, някъде в полето или в гората или неорганизирано, като ги изхвърлим пътувайки на подходящо място; правим албум със снимките и споделяме доброто си дело. Най-добрите снимки ще бъдат наградени. Ще журира екипът на проекта. Това са учениците от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Камелия Лесичкова, Надежда Кочева, Християна Вангелова, Десислав Христов и Здравко Костадинов, както и Гергана Терзиева и Красимира Георгиева от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“.

 До края на учебната година ще е готова и електронната книга „Дебела Мара – дебело пази“, която ще информира за начина на отглеждане и полезните свойства на билката Sedum spectabile, Hylotelephium spectabile или както е известна на всички – Дебела Мара.

 Дали с нея ще бъде направен „Зелен покрив“ на гаражните клетки в двора на училището или на автобусна спирка от градския транспорт, тепърва ще решават младите еколози.

Ръководител на екипа е учителят по икономически предмети – инж. Славка Проданова.

 

Линк към видеото - https://youtu.be/A8XERAfAiAg


Ключови думи
Гимназията по туризъм проект
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати