Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Изложбата „Любов и вино“ подреждат в Галерията в Горна Оряховица

  19.01.2020 05:40
Изложбата „Любов и вино“ подреждат в Галерията в Горна Оряховица

Заелата трайно място в културния календар на Горна Оряховица изложба „Любов и вино“ ще бъде открита в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ на 13 февруари. Изложбата ще бъде надерена с финансовата и логистична подкрепа на Общината и ще остане в Галерията до 3 март.
За участие са поканени всички художници, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис, графика, скулптура (малка пластика – камък, метал, дърво), рисунка. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники съобразно креативните виждания на твореца. Допуска се участие с до 3 работи от автор, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство.
3. Творбите трябва да бъдат подготвени за експониране, напомнят организаторите. ХГ„Недялко Каранешев“ предлага нова система на окачване, съставена от лайсни и корди с куки, което налага произведенията да не привишават повече от 4 кг (картина на кука). Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани. Всяка творба трябва да притежава етикет (или апликационна форма по образец) с информация за име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, техника, формат, година на създаване, стойност. Изискване е произведенията да бъдат създадени през периода 2017 – 2020 г., като автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период.
Творби се приемат до 10 февруари на адрес ХГ „НЕДЯЛКО КАРАНЕШЕВ“,
ул. „Патриарх Евтимий“ 1А, 5100 Горна Оряховица.
Изложбата ще бъде открита в 17.30 ч. в навечерието на Трифон Зарезан и св. Валентин.


Ключови думи
ХГ Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати