Петък, 12 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

Галерията в Горна Оряховица подготвя националната изложба „Любов и вино“

  10.01.2024 10:03
Галерията в Горна Оряховица подготвя националната изложба „Любов и вино“

Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица подготвя националната изложба „Любов и вино“. Събитието е традиционно за културния календар на общината и се провежда в навечерието на 14 февруари – денят, който преплита два резониращи в единство празника, пробуждайки и възкресявайки.

Право да участват в изложбата имат всички художници, които творят в България.  Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис, графика, скулптура, рисунка, фотография, приложни изкуства. Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или съвременни техники, съобразно креативните виждания на твореца.

Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби, за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство. Работите трябва да бъдат подготвени за експониране, като графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани.

Творбите трябва да притежава етикет с информация: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност.

По регламент, произведенията следва да бъдат създадени през периода 2022 – 2024 г., но автори, които участват за първи път, могат да представят работи извън посочения период. Всеки автор поема разходите за транспортиране на произведенията до посочения адрес и обратно. Работи, неотговарящи на описаните по-горе изисквания,  няма да бъдат включени в изложбата.

За целите на създаването на виртуална галерия са необходими снимка на автора и съгласие за публикуване на лични данни (имейл адрес и/ или телефон за контакт), което може да се даде, или не, чрез попълване на съпътстваща апликационна форма.

Фотосите се изпращат на приложения по-долу електронен адрес.

Изложбата ще бъде опкрита на 8 февруари, а творби за участие в нея вече се приемат. „Любов и вино“ ще бъде на разположение на публиката в Горна Оряховица до 2 март 2024 г. Също от 2 март започва връщането на творбите, уточняват организаторите.

Адрес за изпращане на работите:

ХГ „Недялко Каранешев“,

ул. „Патриарх Евтимий“ 1А

5100 Горна Оряховица

уредник: Деница Иванчева Иванова–Александрова

e-mail: [email protected]

сн. архив


Ключови думи
Любов и вино ХГ Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета