Неделя, 21 Май 2023
            
Горна Оряховица Култура

Галерията в Горна Оряховица разказва за жената във всичките й образи

  19.02.2023 06:48
Галерията в Горна Оряховица разказва за жената във всичките й образи

„Жената – извор на вдъхновение“ е наречена изложба, която подготвя Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Изложбата ще бъде открита на 7 март и ще представи разнообразието от образи на жената - любима, майка, дъщеря, магьосница, пазителка, сътворителка... Датата за откриването е избрана неслучайно – последващият Международен ден на жената е своеобразно празненство и преклонение пред силната и едновременно с това крехка нейна природа.

Право на участие имат всички художници, творящи на територията на България. Всеки автор може да участва в една или няколко категории – живопис, графика, скулптура, рисунка, фотография, приложни изкуства

Произведенията могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно креативните виждания на твореца.

Всеки автор може да участва с не повече от 2 творби, за всяка от категориите, като организаторите запазват правото на селекция с оглед на експозиционното пространство. Работите трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, трябва да бъдат рамкирани. Всяка творба трябва да притежава етикет с информация, както следва: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност, уточнява уредникът на галерията д-р Деница Александрова.  

Произведенията следва да бъдат създадени през периода 2021 – 2023 г. (автори, които участват за първи път могат да представят работи извън посочения период). Творби се приемат между 20 февруари и 2 март.

Изложбата ще остане в ХГ „недялко Каранешев“ до 22 март.

Адрес за изпращане на работите:

ХГ „Недялко Каранешев“,

ул. „Патриарх Евтимий“ 1А

5100 Горна Оряховица

сн. архив RegNews


Ключови думи
ХГ Недялко Каранешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати