Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

159 състезатели от 26 клуба от 3 държави се борят за приза „Никола Петров”

  14.12.2019 12:57
159 състезатели от 26 клуба от 3 държави се борят за приза „Никола Петров”

159 състезатели от 23 български клуба и отбори от Скопие, Северна Македония, Одрин и Люлебургаз, Турция излязоха на тепиха в спортна зала „Никола Петров”, за да определят новия носител на приза, посветен на първия българин световен шампион.

За мен е чест да открия това състезание, което е събрало блестящи млади таланти в спорта, донесъл толкова слава на България и Горна Оряховица. Борете се смело, бъдете борбени и в живота и носете на своята страна и на своите семейства радост и гордост, пожела кметът инж. Добромир Добрев, откривайки турнира.

Тази година състезанието е посветено на 146-та годишнина от рождението на най-силния мъж на 19 век – родения на 19 декември в Горна Оряховица Никола Петров. Турнирът е във възрастова група деца, участват отбори от всички силни центрове на борбата в България, както и клуб „Лирия” от столицата на Северна Македония Скопие, и клубове от Люлебургаз и Одрин в Турция.

Специални плакети за гостите, сред които е и генералният секретар на Федерацията по борба – олимпийският и световен шампион Валентин Райчев, беше подготвил клубът-домакин. Председателят му Цветан Зеленков връчи плакети и на кмета инж. Добромир Добрев, председателя на ОбС Димитър Николов, водачите на отборите от Македония и Турция. Сред официалните лица на откриването бяха още почетният гражданин на Горна Оряховица Иван Шавов, европейският шампион и кмет на Стражица Румен Павлов, световната шампионка Станка Златева, зам. кметовете инж. Деница Коева, Пламен Мадемов и Стефчо Алипиев, директорката на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

Домакините получиха подаръци от името на Федерацията, връчени от Валентин Райчев, от гостуващите чужди отбори, както и специални плакети от клуб „Локомотив” (Пд) и „Берое”(Стара Загора).

Спортен поздрав за малките борци поднесоха акробатите от двата горнооряховски клуба – „Акро Нова” и „Джим денс”, сред които бяха и момчетата и момичетата представили България на Европейското юношеско първенство в Холон, Израел.

Схватките започнаха в 9 часа сутринта, а в ранния следобед ще започнат и финалите в отделните категории.


Ключови думи
борба турнир никола петров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати