Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотивецът” Дениз Ахмедов е вицешампион на Балканите

  08.10.2024 11:45
„Локомотивецът” Дениз Ахмедов е вицешампион на Балканите

Състезателят на СКБ „Локомотив” Дениз Ахмедов спечели сребърен медал за България от Балканското първенство по свободна борба във възраст U15. Още двама „локомотивци” участваха в шампионата, на който българският отбор завоюва отборната победа в тази възраст.

Първенството се проведе в столицата на Северна Македония Скопие, където се събраха младите надежди в борбата на 11 държави в три възрасти U15, U17 и U20.

Вицешампионската титла на Дениз дойде след три убедителни победи по пътя към финала. В първата си среща той се наложи над Филип Анджелик от Сърбия с 10:0 точки. Последва нов технически туш 11:0 над Мираг Мустафа от отбора на домакините. В полуфинала Дениз отстрани с 16:9 Асал Давид от Румъния. Във финала обаче момчето от Горна Оряховица отстъпи на Зейтонян Йоанис от Гърция.

В същата категория съотборникът му в „Локомотив” Илиян Ангелов започна с победа над Никола Гичев от Северна Македония. Във втората си среща обаче Илиян загуби, не без „помощта” на съдиите, от Лауренти Йонут от Румъния и така остана 7-ми в категорията.

Сестрата на Илиян Анелия Ангелова също стана седма в кат. 42 кг при момичетата, след като не успя да излезе от групите и да се бори за медал.

Щастливи сме от успеха на Дениз, макар да знаем, че той има възможности и за шампионска титла. Само допреди месец той не тренираше пълноценно, защото лекува 4-месечна контузия. Но упоритостта и отдадеността му го върнаха на тепиха още по-силен. Очакваме догодина да надгради постигнатото на Европейското и Балканското първенство.

Вярваме, че и Илиян има сили за медал, но няколко грешки и некоректни съдийски отсъждания решиха срещата в полза на румънския състезател и не позволиха на нашето момче да продължи напред. Илиян трябва да се събере възможно най-бързо и да продължи да тренира все така усърдно, успехите и на международния тепих няма да закъснеят.

За Анелия това беше първо състезание извън България. Тя има качества, но не успя да ги покаже. Трябва да се работи за психическата й устойчивост, да си повярва и да покаже какво може, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов, които подкрепяха своите състезатели в зала „Борис Трайковски” в Скопие.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица Дениз Ахмедов Балканско първенство
Последни
Седмицата
Анкета