Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Ученици разказаха с театрална постановка за значението на хляба в българската култура (СНИМКИ)

  13.12.2019 14:43
Ученици разказаха с театрална постановка за значението на хляба в българската култура (СНИМКИ)

Уникална театрална постановка представиха ученици от ОУ „Димитър Благоев“ в старата столица. На сцената на МДТ „Константин Кисимов“ те разказаха значението на хляба в живота на българина. Облечени с народни носии, децата пресъздадоха  българските традиции и заедно изведоха древната наша поука, че никой не е по-голям от хляба.
Художествен ръководител на постановката е учителката Валентина Димитрова, която разказа на децата защо българските традиции трябва да се спазват.
„Мили деца, уважаеми гости, българският народ вече 1338 години съществува и се е съхранил заради традициите, които поддържа и до днес. Заедно с надеждата към по-добро е нужно в децата и учениците да се формира интерес и разбиране към българската традиция, обичаи, бит и култура. Благодарение на вярата, на народната вяра за оцеляване и надеждата, нас ни има и днес. Важно е ние и вие, нашите деца, да продължаваме да живеем с народните обичаи и традиции, за да помним кои сме и от къде идваме“, сподели сценаристът на постановката и педагог Валентина Димитрова.
Сред официалните гости на празника бяха директорът на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, експертите от РУО Лидия Прокопова и Аделина Николова, както и деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева.
Директорът на ОУ „Димитър Благоев“ Надя Владимирова получи специална грамота от Регионалното управление на образованието във връзка с организираните мероприятия в училището по случай Националната седмица на четенето. Тя беше връчена от Лидия Прокопова.
„Късмет, благополучие, щастие и благоденствие на вас, скъпи ученици. На вашите учители, на вашите родители и на целия български народ“, каза от сцената Лидия Прокопова. С поздрав към всички се обърнаха още проф. Венка Кутева и Росица Димитрова.
Михаил МИХАЛЕВ

 


Ключови думи
Димитър Благоев деца Валентина Димитрова хляб театър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати