Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

Приказни герои посетиха ДГ „Ален мак“ за Националната седмица на четенето (СНИМКИ)

  09.12.2019 12:21
Приказни герои посетиха ДГ „Ален мак“ за Националната седмица на четенето (СНИМКИ)

Седмицата на четенето беше открита в ДГ „Ален мак“ във Велико Търново със специално празненство.  Мероприятието в детското заведение е първата проява в областта, която е свързана с националната кампания за поощряване на четенето сред децата.
За събитието в детската градина пристигна вълшебната Фея на книжките. Децата я зарадваха със завидно актьорско майсторство, пресъздавайки любими приказки. Младите актьори заслужиха бурните аплодисменти за представянето на сцените от „Дядо и ряпа“ и „Кравайчето“.  
За радост на всички в залата пристигна и Червената шапчица, а децата я познаха още на входната врата. Затова и поздравиха всички с любима си песен „Чело коте книжки“. Освен това малчуганите влязоха в ролята на мишката и книжката, като водеха диалог за мъдростта и знанието от страниците на любимите книги.
А изненадата за всички беше пълна, когато на гости пристигнаха и любими приказни герои. Грациозно се представиха Графинята от приказката за граховото зърно, веселата Пипи Дългото Чорапче, Снежанка и добрия Мечо Пух.
Специални гости на празника бяха началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева и старши експертът по предучилищно образование Екатерина Миновска.
„За мен беше наистина празник днес да съм с вас и заедно да открием Националната седмица на четенето във Велико Търново и областта. Но ние няма да четем само една седмица, а през цялата година. За да бъдем умни и да знаем много приказки. Така ще натрупваме повече знания, за да станем откриватели и артисти, и изследователи. Всеки каквото си пожелае. Но за това трябва много да се чете, за да можем да се подготвим. Благодаря за тези драматизации, за поуките, които всяка приказка ни дава“, сподели пред децата инж. Розалия Личева.
С поздрав към малчуганите се обърна и г-жа Екатерина Миновска, която благодари за хубавата програма и за отлично подготвените възпитаници на детското заведение. Тя посъветва децата цял живот да четат книжки и да бъдат приятели с тях.
Директорът на ДГ „Ален Мак“ Йорданка Стайкова благодари на колегите си и децата за организацията на празника и гостите, които винаги уважават мероприятията в детското заведение. А празникът завърши с традиционно българско хоро, на което децата демонстрираха завидни умения.
Михаил МИХАЛЕВ

 


Ключови думи
Ален мак детска градина чете Йорданка Стайкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати