Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

В обновената Детска градина „Ален мак“ отпразнуваха Деня на християнското семейство(СНИМКИ)

  21.11.2019 13:07
В обновената Детска градина „Ален мак“ отпразнуваха Деня на християнското семейство(СНИМКИ)

Деня на християнското семейство отпразнуваха в Детска градина „Ален мак“ във Велико Търново. Програмата премина и с освещаване на обновената сграда, чийто ремонт стартира през лятото на миналата година. За празника децата бяха подготвили специални танци, а гости на събитието бяха заместник областният управител Детелина Борисова, директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова, общинският съветник Деян Хаджийски , председателят на Обществения съвет на детската градина Галин Миронов и директори на детски градини от старата столица.
Празничен водосвет и освещаване на обновената сграда беше извършен от отец Славчо, който поръси децата за здраве и помаза с елей стените на детската градина.
С поздрав към всички се обърна директорката на детското заведение Йорданка Стайкова, която благодари на своите колеги за това, че винаги са били едно семейство в грижите си за децата на Велико Търново.
„Честито Въведение Богородично. В ценностната система на българина семейството заема главно място. Семейството е свято и децата трябва да бъдат щастливи. В нашата детска градина също сме едно голямо семейство, в което цари обич, разбирателство, екипност и толерантност. И всяко дете се чувства обичано, обгрижено и ценено. Обичта и грижата ги има, а обновените занимални, спални и дворно пространство създават уют и децата се чувстват щастливи. Виждате, че детската градина е променена и затова изказвам огромни благодарности на инж. Даниел Панов, ръководителите на проекта, на госпожа Пенка Игнатова, на строителната фирма и на всички, които работиха ДГ „Ален мак“ да бъде уютна и модерна. Специални благодарности на моите колеги-директори на детски градини. Честит празник и на целия екип на детската градина, огромни благодарности и на родителите. По този начин разбрахме, че чрез екипната работа всичко можем да постигнем за доброто на децата“, сподели Йорданка Стайкова.
С поздрав към всички се обърнаха още заместник областният управител Детелина Борисова и директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова.
„Обръщам се към директорите с топлите думи: вие наистина създадохте едно семейство. Вие сте тук и си помагате, защото вие сте тези, които учат децата на най-ценните човешки добродетели. Вашето семейство дава много на децата в нашата община. Благодаря ви за неуморния труд, но  усмивките на децата предполагам са ви достатъчни. А на децата искам да кажа довечера да прегърнат мама, татко, баба и дядо и да им кажат колко много ги обичат“, сподели Пенка Игнатова.

 


Ключови думи
Ален мак празник християнско семейство Йорданка Стакова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати