Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

Организациите на глухите, слепите и инвалидите в Свищов отбелязаха заедно Международния ден на хората с увреждания

  04.12.2019 09:25
Организациите на глухите, слепите и инвалидите в Свищов отбелязаха заедно Международния ден на хората с увреждания

По инициатива и със съдействието на кмета Генчо Генчев, за четвърта година Община Свищов организира събитие, на което организациите на слепите, глухите и инвалидите се събраха, за да отбележат заедно Международния ден на хората с увреждания.
Кметът на Свищов, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова и ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова се присъединиха към общия празник, за да поднесат своите поздравления към всички хора с увреждания за тяхната сила на духа, борбеност и доброта, с която следват мечтите си и целеустремено отстояват целите си. Представителите на общинското ръководство за пореден път засвидетелстваха своето уважение и готовност за подкрепа, като подчертаха изключително високото ниво на ангажираност във водената последователна социална политика на Община Свищов, изразена чрез реализираните проекти, голяма част от които са насочени именно към хората в неравностойно положение.
Поздрав към хората с увреждания поднесе и председателят на клуб „Вяра, Надежда, Любов“ Екатерина Радулова, която сподели, че през 2019 г. Клубът на инвалидите в Свищов навършва 30 г. от учредяването си. Поздравление поднесе и председателят на Клуба на слепите в Свищов Мария Велчева.
Празникът продължи с веселие и танци, а по традиция присъстващите на тържеството получиха лично от кмета на града новия календар на община Свищов за 2020 г.


Ключови думи
Международен ден на хората с увлеждания Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати