Петък, 30 Сеп 2022
            
Темида

Окръжният съд във Велико Търново върна в ареста единия от задържаните за търговия с гласове в Горнооряховско

  11.11.2019 16:27
Окръжният съд във Велико Търново върна в ареста единия от задържаните за търговия с гласове в Горнооряховско архив/ RegNews

Окръжният съд във Велико Търново измени взетата по отношение на Тодор Т. мярка, определена му от Районния съд в Горна Оряховица. Припомняме, че трима души бяха задържани заради търговия с гласове в Горнооряховско. Тодор Т. бе освободен срещу гаранция от 800 лв., Мустафа М. – срещу 1 500 лв., а Абдула М. – срещу подписка.

Днес Великотърновският окръжен съд разгледа в открити съдебни заседания ВЧНД 360/2019 г. и ВЧНД 361/2019 г., по протести на Районна  прокуратура – Горна Оряховица.
По отношение на привлечения като обвиняем по следствено дело №32/2019 г. по описа на ОСлО при ВТОП Тодор Д. Т. (р. 1981г.) Районен съд – Горна Оряховица взе мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 800 лева. След като изслуша страните, Окръжен съд – Велико Търново отмени определението на Районен съд – Горна Оряховица и определи  мярка „задържане по стража“ по отношение  на Тодор Д. Т. Съставът на въззивния Съд намира, че са налице задължителните предпоставки по чл. 63 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение а именно – събрани са достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, а обстоятелството, че не пребивава на регистрираните като постоянен и настоящ адреси и фактът, че единият от родителите му живее в Кипър, сочат реална опасност същият да се укрие.  
По отношение на привлечения като обвиняем по следствено дело №32/2019 г. по описа на ОСлО при ВТОП Мустафа И. М. (р. 1954 г.), Окръжен съд – Велико Търново потвърди определение на Районен съд – Горна Оряховица, според което е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1500 лева.
Определенията на Окръжен съд – Велико Търново  са окончателни и не подлежат на обжалване.

 

 


Ключови думи
търговия с гласове Горнооряховско
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати