Сряда, 26 Юни 2024
            
Горна Оряховица Крими

Горна Оряховица осъмна със засилено полицейско присъствие, проверяват сигнали за изборни нарушения

  03.06.2024 10:22
Горна Оряховица осъмна със засилено полицейско присъствие, проверяват сигнали за изборни нарушения

Специализирана полицейска операция стартира в 6 ч. тази сутрин на територията на област Велико Търново. Операцията е насочена към недопускане на извършване на престъпления по изборното законодателство, както и на битови престъпления.  

Към 9 ч. бяха проверени 7 търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, проверени са 4 адреса, 4 човека са предупредени с протоколи. Отделно от това в Стражица има установени на две места наркотични вещества – марихуана, както и вейпове с течност с канабис. Общото тегло е около 15 грама.

На територията на Горна Оряховица има установени миниоранжерия в домашни условия и още 10 грама марихуана.

Проверени са 202 души, 177 МПС-та, съставени са 14 акта и 114 фиша, връчени са 12 електронни фиша, отделно има установен дрогиран шофьор и друг неправоспособен.

Данните в сравнително ранния час от началото на операцията обобщиха директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов и шефът на полицията в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Операцията продължава, изградени са КПП-та в уязвими участъци. След направен анализ във връзка с изборни и други престъпления, полицейското присъствие е засилено. Проверяват се заложни къщи, магазини, автомобили, търговски обекти и т. н. с цел да не се допуска нарушение на изборното законодателство.

Към същия час има 6 задържани на територията на Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица. Има разкрита кражба и друго престъпление, свързано с обсебване.

Задържаните не са свързани с изборни нарушения. Към настоящия момент има 10 сигнали за търговия с гласове, както и 1 образувано досъдебно производство. От тези 10 - 2 са на територията на РУ – Горна Оряховица. Двата сигнала касаят вересии в магазин, които евентуално собствениците биха опростили с цел гласуване за различни партии. До края на работния ден ситуацията ще бъде изяснена, но най-вероятно ще привърши само с предупреждение.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
акция търговия с гласове
Последни
Седмицата
Анкета