Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

В седмицата на бащата татко-пожарникар посрещна цяла група от ДГ „Ален мак“(СНИМКИ)

  11.11.2019 14:13
В седмицата на бащата татко-пожарникар посрещна цяла група от ДГ „Ален мак“(СНИМКИ)

Малчугани от ДГ „Ален мак“ в старата столица бяха на посещение в Пожарната. Те се запознаха с работата на огнеборците и се докоснаха до съоръженията, с които пожарникарите спасяват хора и се борят с пламъците.
Посещението на децата беше във връзка със започналата днес Седмица на бащата. В детското заведение е подготвена специална програма по този повод, в която се включват и родители. Бащата на едно от децата в група „Буратино“ работи като пожарникар, затова и първата среща се състоя именно в двора на Областната дирекция по ПБЗН.
Таткото Мирослав Стоянов показа на малчуганите оборудването на противопожарен автомобил. Той разказа на децата как се използват маркучите и дори даде на децата да пръскат с вода. Това предизвика емоции в малките възпитаници на детската градина, които след срещата бяха категорични, че искат да станат пожарникари. Особен интерес предизвика и пуснатата сирена на пожарната.
Седмицата на бащата в ДГ „Ален мак“ ще премине с представяне и на други професии пред децата. Идеята е именно татковците да запознават малчуганите със своята работа.
Мероприятията в детската градина са част от кампанията „Да бъдеш баща“. Целта е да се предизвика обществен дебат за „мъжките“ и „женските“ роли в отглеждането, възпитанието и образованието на децата, както и да се даде на бащите възможност да получават повече полезна и практична информация за особеностите в развитието на детската психика и поведение.

 


Ключови думи
пожарна деца Ален мак
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати