Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Людмила Илиева, кандидат за кмет на община Горна Оряховица от „Демократична България”: Какво не направих и какво разбрах по време на тази кампания

  24.10.2019 14:47
Людмила Илиева, кандидат за кмет на община Горна Оряховица от „Демократична България”: Какво не направих и какво разбрах по време на тази кампания

Предизборната кампания вече приключва, а аз съм готова да ви кажа какво не направих по време на нея.

Първо: Не изтипосах семейството си по първите страници, за да хваля щастливия си семеен живот. Не впрегнах и цялата рода да работи за мен.

Второ: Съпругът ми не ми постави три условия, за да гласува за мен, а някак неатрактивно ми каза: „До теб съм!“.

Ликът ми не вися от всеки ъгъл, не че ъглите свършиха, но чувството за мяра ме възпря.

Не правих медийно събитие от всеки разговор със съгражданите си, но срещите с тях потвърдиха това, което знаех - те искат промяна. Промяна в харченето на общите ни пари, промяна в начина, по който работи администрацията, промяна в публичната среда. По-голяма грижа за децата ни и икономическа сигурност.

Кметът на една община може да влияе върху всичко това като харчи парите ни по прозрачен и справедлив начин, като създаде екип от професионалисти в администрацията си, които знаят, че служат на гражданите и умеят да предоставят бързи и качествени административни услуги, като направи обществените пространства екологично чисти и безопасни.

Общината трябва да бъде партньор на местния бизнес, защото в една пазарна среда той е този, който осигурява заетост. За фирмите, които плащат данъците си тук трябва да се създават облекчения като правилната инфраструктура и бързи административни процедури. Така бизнесът ще има стимул да открива града ни като подходящо място за инвестиции, а този, който вече е тук, ще може да продължи да развива дейността си. Парите, които ще получават работещите, на свой ред ще се инвестират в местната икономика - местните търговия и услуги. Така парите на Горна Оряховица ще останат в Горна Оряховица.

Общината трябва да бъде инициатор и посредник между местния бизнес и училищата, за да може завършващите средното си образование да не попадат неподготвени на пазара на труда, а да излязат подготвени специалисти, които да намерят реализация тук.

Кметът трябва да зададе визия за града ни отвъд неговия четири годишен мандат. Това е нелека задача, с която аз съм готова да ме натоварите. Работата ми като адвокат ме научи на дисциплина, отговорност и най-вече от нея да има резултат. Силна съм и защото не съм сама. В листата с общинските съветници на „Демократична България” са почтени и достойни наши съграждани, които знаят, че собственото благополучие не може да се случи без благополучие за цялата ни общност.

Моля  за вашата подкрепа като кандидат за кмет, моля за вашата подкрепа и за листата с общински съветници.

Гласувайте в неделя с номер 66 в интегралната бюлетина.

Благодаря ви!


Ключови думи
Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати