Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Деян Калчев, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: За прекалено много неща в държавата се чудим какво се е случило - нека поне за собствения си град да сме информирани и да можем да упражним контрол

  23.10.2019 10:36
Деян Калчев, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: За прекалено много неща в държавата се чудим какво се е случило - нека поне за собствения си град да сме информирани и да можем да упражним контрол

Деян Калчев е четвърти в листата с кандидати за общински съветници на „Демократична България”. Подкрепата за него е с номер 66 в бюлетината и с преференция 104.

- Кажете ни няколко думи за себе си?

-Потомствен железничар съм. Завършил съм СПТУ по ЖП Транспорт „Н. Й. Вапцаров“ в Горна Оряховица, а след това ВВТУ „Т. Каблешков“ в град София. През целият си стаж, вече 28 години, работя в БДЖ - освен като локомотивен машинист имам и кратък стаж като компютърен оператор в Технически отдел на Локомотивно депо. Интересът ми към информационните технологии е от много години - в продължение на 14 години поддържах любителски сайт, посветен на Горна Оряховица, сега поддържам само онлайн Наръчник на машиниста, който много колеги ползват ежедневно.

- Откога е този интерес към политиката?

-Интересувам се и, доколкото мога, се занимавам с политика през целия тъй наречен преход. Подкрепям и участвам в гражданската активност за реформи, членувал съм и преди в либерално-демократични, десни формации. Членувам в ПП „Движение Да, България!“ от самото и учредяване, активист съм на регионалната организация. Мисля, че нямаме избор дали да останем встрани от политическите процеси - дори и да откажем да се занимаваме с политика, тя така или иначе се занимава с нас!  

- Имате ли приоритети, по които сте си набелязали да работите?

-Имам, като някои от тях са неотложни. Ще настоявам за сформиране на временна анкетна комисия за разследване на причините за рязко завишения брой катастрофи по участъка Г. Оряховица - Арбанаси - В. Търново. Ако се установят нарушения по пътните знаци, маркировката и огражденията, да се сезират отговорните институции и, най-важното, да се изпрати проба на положения асфалт за анализ от независима лаборатория!

Също така, за мен е важно да се възстанови редовната линия на градския транспорт, обслужваща гара Горна Оряховица през нощта, съобразено със заминаващите и пристигащи нощни влакове. Наличието на довеждащ транспорт е един от факторите, които повлияват на пътниците дали да изберат придвижването с железницата. А намаляването на хората, използващи ЖП транспорт, пряко ще се отрази на препитанието на много от работещите в системата горнооряховчани.

Трябва също и непрекъснатото усилие за решаване на проблема с дупките по пътищата - както в самия град, така и на междуселските пътища. Трябва да се оптимизира работата на Общинско предприятие "Поддържане на пътната инфраструктура и озеленяване" в тази насока - изтритите маркировки да се възстановяват своевременно и, в съдействие с Пътна полиция, да се положи маркировка, там където сега изобщо липсва.

- С какво ще мотивирате приятелите и колегите си да ви подкрепят за Общински съвет?

-Както знаем, има три вида хора - едните карат нещата да се случват, другите виждат и знаят как нещата се случват, а третите се чудят какво се е случило.

Дали представителите на Демократична България ще успеем да накараме нещата в общината да се случат към по-добро - зависи от това каква подкрепа ще ни гласуват хората.

Но на колегите и приятелите аз мога да обещая, че ако ме подкрепят, ще съм техните очи, уши и глас в Общинския съвет на Горна Оряховица!

За прекалено много неща в държавата се чудим какво се е случило - нека поне за собствения си град да сме информирани и да можем да упражним контрол!


Ключови думи
Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати