Сряда, 17 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Веско Ирибаджаков, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: Колкото и добре да си се устроил лично, не даваш ли своята лепта за обществото - не си успял

  18.10.2019 11:59
Веско Ирибаджаков, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: Колкото и добре да си се устроил лично, не даваш ли своята лепта за обществото - не си успял

Веско Ирибаджаков е на 31 години, от Долна Оряховица. Женен е, с едно дете. Завършва средно образование в ПЛГПИ „Атанас Буров“, след което продължава обучението си в Земеделски колеж - Велико Търново със специалност „Стопанско управление”. Ирибаджаков е земеделски производител. Работи от 18-годишен и преди да навърши 30 години основава собствена фирма, която развива успешно.

-Вие сте млад човек, с успешна реализация в бизнеса и с чудесно семейство. Кое Ви подтикна да се включите в политиката?

-Да, действително, в личен план съм устроил живота си по добър начин. Считам обаче, че човек не бива да се интересува само от своето благополучие, а да даде своята лепта за развитието на общността, в която живее. Защото колкото и добре да се развиваш индивидуално, ако не се опиташ да промениш средата около себе си, няма как да си истински успял. Аз съм на такава възраст, че вече съм натрупал нужния опит и имам необходимите сили за да съм полезен в сферата на политиката.

-Част сте от много сериозна листа за общински съветници – тази на Демократична България. Мислите ли, че ще успеете да влезете в Общинския съвет?

-Горд съм, че съм част от точно тази листа, съставена от доказани и успешни хора и съм убеден, че голяма част от тях ще бъдат избрани за общински съветници. В същото време съм уверен, че с подкрепата на моите съграждани от Долна Оряховица и аз ще съм един от тях. Защото долнооряховчани, освен сериозен и работещ кмет, има нужда и от свой представител в Общинския съвет, който да отстоява техните права. Затова се обръщам към моите съграждани с призив да подкрепят както кандидатите на Демократична България за кмет с номер 66, така и лично мен със същия номер и преференция 110.

-Как виждате своята работа в Общинския съвет?

-Благодарение на работата ми имам голям опит в разработването на проекти по европейски програми. Мога да бъда много полезен именно в тази сфера, защото за успешна работа в Общинския съвет освен политически умения, са необходими и икономически и финансови познания, както и опит в работата с администрацията. Аз притежавам и двете и, стъпвайки на това, ще бъда компетентен и работещ общински съветник.

-Заниманието  политика е сериозна битка. На чия подкрепа разчитате?

-Имам самочувствието на смел и решителен човек, спечелил съм доста битки. Но съм напълно наясно, че без подкрепа човек трудно би се справил. Вече споменах, че разчитам изключително много на моите съграждани от Долна Оряховица, защото в тази битка сме заедно. Но тук е моментът да изкажа и своята благодарност към моето семейство – жена ми-Теодора, която е прекрасен човек и приятел и винаги ме е подкрепяла и нашият 10-годишен син - Денис, който ме направи истински отговорен и ме мотивира да работя за подобряване на средата, в която живеем. Благодарение на него осъзнах, че в края на краищата всичко, което правим има смисъл, само ако има на кого да го завещаем. А аз искам да изградим и завещаем на нашите деца един по-добър град, една по-добра община, една по-добра България.


Ключови думи
Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати