Четвъртък, 25 Мар 2021
            
Общество

Заместник-минитърът на МОСВ Красимир Живков обсъди с Община Свищов проблема с водоснабдяването на града

  23.10.2019 19:26
Заместник-минитърът на МОСВ Красимир Живков обсъди с Община Свищов проблема с водоснабдяването на града

Заместник-минитърът на МОСВ Красимир Живков посети днес Свищов по покана на в.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова. Димитрова сподели, че Община Свищов не спира да търси възможности за трайно решаване на пробема с водоснобдяването на града, като за тази цел ръководството е потърсило съдействието както на законодателната власт в лицето на народните представители от Великотърновски избирателен район, така и на Министерския съвет в лицето на ресорното Министерство на околната среда и водите. Тя благодари за личната ангажираност на зам.-министър Красимир Живков и народния представител Станислава Стоянова, които бяха днес в Свищов и с които заедно  търсят възможности  и съдействие от страна на държавата, за да може Общината да се справи с този чувствителен за обществото проблем.
«Тук сме по покана на Община Свищов и в.и.д. кмет на общината Анелия Димитрова във връзка с проблеми, касаещи водоснадяването на град Свищов. Заедно с инж. Петър Димитров – директор на Басейнова дирекция «Дунавски район», Галина Балушева - експерт в отдел «Управление на речните басейни» към дирекция «Управление на водите» в МОСВ, и народния представител д-р Станислава Стоянова и след като се запознахме действително с този изключително важен проблем, сме убедени, че трябва да бъде ангажирана и държавата, за да може община Свищов да излезе от ситуацията, в която е попаднала.», каза на срещата с журналисти зам.-министър Живков.
Галина Балушева поясни, че днес,  след като са били запознати с изготвено експертно становище от проф. д-р инж. Петър Калинков от Университета по архитектура, строителство и геодезия, който е направил подробен анализ и препоръки за действия  относно довеждащия водопровод за град Свищов, ще се търсят варианти за успешно решаване на проблема с водоснабдяването на града във възможно най-кратки срокове.
Заместник-министър  Живков допълни: «Ние сме тук, защото проблемът е сериозен и затова сме поканени от г-жа Димитрова. Запознахме се с анализа, който е направен и се ангажираме с проблема като институция, заедно с принципала МРРБ.».
Днес стана ясно още, че Община Свищов си е свършила работата и абсолютно всичко, което е било необходимо като анализи, експертни оценки и действия през последните две години, е било направено. Фактът, че по покана на Общината днес се проведе срещата със заместник-министъра и народния представител в Свищов, е показателен за това, че се работи сериозно за трайното решаване на проблема с водоснабдяването на града.


Ключови думи
Красимир Живков МОСВ водоснабдяване Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати