Сряда, 17 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Спортният деятел Иван Русков: Нашият град трябва да е удобен първо за жителите си и после за туристите

  22.10.2019 09:49
Спортният деятел Иван Русков: Нашият град трябва да е удобен първо за жителите си и после за туристите

Иван Русков е роден през 1962 г. в гр. Велико Търново. Завършил е Първа гимназия, ВМЕИ „Ленин” (Технически университет) в гр. София със специалност «Инженер по автоматика и телемеханика». Специализирал е «Роботизирани и биотехнически системи». Има една дъщеря и внучка. Кандидат за общински съветник от листата на ВМРО.

 - Г-н Русков, преди 4 години бяхте един от кандидатите за кмет на с. Балван и получихте подкрепа от ВМРО. Това ли е причината да се доверите на тази организация и да влезете в листата ѝ за общински съветници?

 - Преди 4 г. реших да направя един социален експеримент – могат ли партиите да подкрепят човек, който не е техен член, но е доказал способностите си. «Стискахме ръце», но накрая само ВМРО удържаха на думата си. А и с доц. Милен Михов се познаваме отдавна и винаги е бил точен.

 - Кои са проблемите, които преди 4г. не бяха решени и днес отново са на дневен ред – визирам Балван, но това засяга и по-малките населени места в общината, за които ще работите?

 - Проблемите, които не са намерили решение, са много. Най-важните са: малко средства в селата, частично изградена или липсващи канализация, разботи улици...

 - Лично Вие на кои три основни приоритета ще заложите в работата си като общински съветник и защо?

 - Първо – спиране на презастрояването. Второ – осигуряване на повече паркоместа. Трето – промяна на плана за Старото военно училище, съгласно желанието на жите;ите на Велико Търново, изразено в няколко обществени допитвания и подписки. Реализирането на новия градски център ще реши два от основните проблеми за Велико Търново – липсата на пешеходна зона в центъра и паркирането. Нашият град трябва да е удобен първо за жителите си и после за туристите.

 - Имате богат професионален опит, работите и безвъзмездно на обществени начала за много каузи. Какво според Вас не достига, за да се случват правилните неща за подобряване живота на гражданите във Велико Търново и общината?

 - Да, вече 20 г. аз и членове на клуба, на който имам честта да съм  председател, работим за развитието на тениса във Велико Търново. Членовете на Управителния съвет работят «pro bono» (от лат. ез. – професионална работа, извършена доброволно и без заплащане – бел. на ред.). Ако бъда избран за общински съветник, възнаграждението ми ще бъде превеждано на избрана от мен обществена организация. Общински съветници трябва да бъдат хора, които имат желание да работят в полза на жителите на общината, хора доказали се и имащи какво да дадат. За да се случват правилните неща, трябва да се вслушваме в хората и да има по-строг контрол на това как и за какво се изразходват средствата от общинския бюджет и от европейските програми.

 - Кой трябва да бъде най-големият двигател за осъществяване на промяната към по-качествен живот на жителите в общината?

 - Най-големият двигател са жителите на общината. С нас идва промяна! Както е казал един голям лидер: „Станете и те ще паднат!”. Всички вие, които не сте доволни от това, което е около нас, станете! Отделете малко от времето си и гласувайте. С всички нас идва промяната!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


Ключови думи
Иван Русков спортен деятел ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати