Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Във Велико Търново млади хора се включиха в Поход срещу трафика на хора

  19.10.2019 14:30
Във Велико Търново млади хора се включиха в Поход срещу трафика на хора

Днес още има робство. 1% от жертвите на робство се спасяват.
Плакати с такива надписи издигнаха днес млади хора в центъра на Велико Търново. Близо 30 души, повечето от които доброволци на Българския младежки червен кръст, стахана част от инициатива, обхванала 25 града в цялата страна.
ПОХОД за СВОБОДА бе наречена тя, а поводът за нея е Европейският ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. Инициативата събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.
Едноименната информационна кампания има за цел да заостри вниманието върху трафика на хора в света. Именно срещу него се обявиха и младежите във Велико Търново, които преминаха от Скай центъра до паметника ``Майка България``.
Всяка година ПОХОД за СВОБОДА се провежда в 450 града в над 50 държави по цял свят. У нас организатор е Фондация “А21 България” – глобална неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят. Във Велико Търново съорганизатор на похода бе Областната организация на Българския младежки червен кръст.

сн. Любов Иванова


Ключови думи
Поход за свобода БМЧК трафик на хора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати