Сряда, 24 Апр 2024
            
Елена Общество

Членовете на Българския младежки червен кръст в Елена продължават да даряват усмивки на нуждаещите се

  21.01.2024 06:39
Членовете на Българския младежки червен кръст в Елена продължават да даряват усмивки на нуждаещите се

В младежката организация на БЧК в Елена членуват 16 доброволци на възраст от 12 до 18 години. По-дългогодишните участници са шест, а младшите – десет. През изминалата година в БМЧК постъпиха и шест нови доброволци.

Председател и зам.-координатор на клуба е Сияна Шопова, а координатор и зам.-председател – Крисиана Кънчева.

Младите хора споделят: „За поредна година доброволците от Българския младежки червен кръст в Елена организирахме акция „Дари усмивка на дете за Коледа“, в която събрахме хранителни продукти за деца в неравностойно положение. Тази инициатива е успешна, благодарение на граждани и гости на нашия град с добри сърца. В десетдневната кампания през 2023 г. се включиха 16 доброволци. Количеството на събраните хранителни продукти надхвърли очакванията ни. Храната сортирахме в подаръчни пакети, които раздадохме преди Коледа. На 22 декември седем доброволци с превоз, предоставен от Общината, доставиха по домовете коледните изненади за малчуганите. Организацията на тази кампания си има трудности и отговорности, изисква се упоритост и всеотдайност, но всичко си заслужава заради топлите и искрени усмивки и блесналите от радост детски очи. Нашата цел е да обогатим дейността си с нови благотворителни акции и да радваме все повече хора.“

През месец декември 2023 г. БМЧК имаха още една акция – организираха благотворителен базар, за който предмети изработиха и предоставиха още децата и служителите от Дневния център за деца и младежи в гр. Елена и Центъра за настаняване от семеен тип в с. Илаков рът. На него бе събрана сумата от 2000 лв., която бе дарена за закупуване на ехограф в общината.

Младежите от БМЧК винаги се включват с желание и в събитията, организирани от Общината – Празника на еленския бут, празненството на открито за посрещането на нова година, спортни прояви и други.

Със сигурност и 2024 г. ще бъде изпълнена с положителни доброволчески акции, с които момичетата и момчетата от БМЧК ще даряват усмивки на нуждаещите се.


Ключови думи
БМЧК
Последни
Седмицата
Анкета