Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Над 40 доброволци освежиха игрището на СУ „Вела Благоева”

  19.10.2019 12:56
Над 40 доброволци освежиха игрището на СУ „Вела Благоева”

 Повече от 40 ученици, родители и цели семейства, въоръжени с четки за боядисване, се отзоваха днес на призива на „Доброволно чистене” за освежаване двора на най-голямото училище в кв. „Бузлуджа”. Ентусиазираните доброволци боядисаха част от оградата на игрището, както и футболните врати и малките трафопостове. С прясна сина боя е и защитната преграда пред входа на училището. Дечица се потрудиха да бъдат премахнати и предизборните плакати на трафопоста до входната врата.   

Начело на голямата група е неуморният Калин Василев, който ръководи „Доброволно чистене” и „Търново рънс”. За RegNews той сподели: „Случи се една чудесна акция – облагородяване и освежаване на северния двор на СУ „Вела Благоева”. Това е нещо, което смятам, че трябва да се случва редовно, във всяко едно училище. Училищата трябва да са притегателни места и трябва деца, родители, колектив да се включват редовно, за да допринесат за хубавия резултат.

 Боядисваме трафопостовете бели, а после ще нарисуваме върху тях нещо готино. 4-5 неща запланувахме за днес, но с всичко няма да успеем. Училището е огромно и има работа за много дни напред. Но, стъпка по стъпка, с помощ от учителския колектив, а и от квартала, всичко може да се получи”.

Половината от материалите са осигурени от ръководството на СУ „Вела Благоева”, а 130 лв. са извадили от джоба си доброволците от организацията. Има и дарения.

Ана Райковска     


Ключови думи
доброволно чистене двора СУ "Вела Благоева"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати