Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

В СУ „Вела Благоева” ще се учи португалски и китайски

  17.09.2018 12:59
В СУ „Вела Благоева” ще се учи португалски и китайски

Новата учебна 2018/2019 година за СУ „Вела Благоева” започва с оптимизъм и гордост от това, което предстои. Повече от 200 хиляди лева допълнително от европейски и национални програми е привлякло училището и те са вложени в квалификацията на учителите и в материална база.

В профил „Предприемачески” с испански език ще се изучава португалски език като втори, което е уникално не само за Велико Търново, но и за Северна България. А благодарение на институт „Конфуций”, 25 ученици от началните класове ще изучават безплатно китайски език. Те ще се обучават от китайски доброволци два пъти седмично.

Новата учебна година в СУ „Вела Благоева” започна с химна на България, а националния ни флаг вдигна лично директорът на училището Ангел Янчев. В словото си, освен новините, които съобщи, той се обърна с призив към родителите да пазят авторитета на учителите. На учениците той пожела да бъдат освен успешни и непримирими към всяка несправедливост, с която се сблъскат.

 Гости по откриването на новата учебна година бяха Весела Лечева и общинските съветници Мария Илчева и Петко Тюфекчиев.

Весела Лечева поздрави роделите, учителите и учениците, а към първолаците се обърна  с думите: „Ще видите, че четенето, писането, смятането, ще отварят нови хоризонти и  нови врати във вашия живот. Обичайте училището, защото знанията ще ви направят достойни българи. На добър час!”

 По традиция на училището от 10 години отличници, които са завършили най-успешно етап от образованието си, получават наградата „Виктория”. Тазгодишните носителки са Даниела Добринова и Калояна Цонева.

Ана Райковска

 


Ключови думи
СУ "Вела Благоева" нова учебна година
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати